Hoedenwedstrijd NHV

Elk jaar organiseert de Nederlandse Hoedenvereniging een Hoedenwedstrijd waar zowel de Nederlandse als de internationale leden aan mee kunnen doen. Naast bestuurslid van de NHV en mede- organisator van de Hoedenwedstrijd heb ik ook zelf mijn ontwerp ingezonden. 'The flying dutchman' was het thema voor deze wedstrijd en iedere deelnemer kreeg daarbij hetzelfde hoedenblok aangeleverd als uitgangspunt voor het ontwerp. Het verhaal van de vliegende hollander gaat over een schip wat oneindig moest ronddolen op de zee na het maken van een fout. Het schip had rode zeilen en dat aspect heb ik gebruikt in mijn ontwerp. De zeilen zijn van leer en afgezet met wit touw wat ook weer aan de scheepvaart doet denken. Uit alle inzendingen werden 10 genomineerden gekozen en... mijn hoed was 1 van de genomineerden! Helaas heeft het geen prijs opgeleverd maar het deed me wel goed dat mijn werk gewaardeerd werd.
Alle inzendingen werden op zaterdag 2 juni 2018 geshowd door modellen op de catwalk in Leeuwarden. Na deze show werden alle hoeden nog enkele weken tentoongesteld in De Stadsharmonie in Leeuwarden. Al met al weer een leuke ervaring!
Benieuwd naar alle inzendingen van de wedstrijd? Ga naar www.facebook.com/pg/DutchHatsAssociation/photos/?tab=album&album_id=1643474519102219
.